iklan (RM30 sebulan) - dibuka untuk satu lagi tapak

Tempoh 18nov2013 - 18Dec2013, Info : Tempoh iklan 2may2013 - 2oct2013

Khamis, 12 April 2012

Mencari Haruan tapi toman yang dapat..aduhhh..kecewa...

Kali ini nak bawa korang semua ke hutan kecik kat area lombong berdekatan taman lembah permai batu gajah untuk memburu ikan Haruan, gambar diatas menunjukkkan sedikit kesukaran dalam perjalanan ke pot haruan,kalau tengok gambar diatas terbukti hanya kenderaan motor, basikal saja boleh masuk...kereta tak boleh masuk...

Gambar diatas menunjukkan gambar yang ditangkap dari stelite..hehehe (jangan percaya tapi bayangkan)
Lihat gambar diatas..lepas tu pejam mata..dan cuba bayang kan anda berada disana..kalau gagal lihat photo dan bayang kan lagi...hehehe...
Jeng3X..Pot sudah sampai...katak2 semua diam berpura-pura mati untuk selamat kan diri didalam plastic..hehehe
Dalam meredah rimbunan semak samun terjumpa pokok cili api...hait ..semua cili tegak..takpa karang balik boleh petik bawa balik rumah.
Zoom lebih dekat memperlihatkan buah cabainya semuanya tegak.
tak sabar dah...
meor memulakan aksi mencari haruan.
Hasil nya hampeh setelah 30min beraksi...bukan kan haruan..bayangnya pun entah dimana..(katak dalam plastic dah tentu menarik nafas lega...horeyy...hehehe)
Jom ubah pot..kata meor otai...sebelum tu kita petik dulu pucuk betik untuk dibuat ulam...

Gambar diatas meor otai tengah sibuk mencari pucuk betik untuk dibawa pulang..
Setelah pot di tukar dalam jarak tak berapa jauh dari situ, barulah pancing kitaorang disentap...tapiiii..oleh beberapa ekor anak toman. Jadilah ...untuk mengubat kecewa kami haruan tak dapat (agak nya ada orang lagi awal dari kita orang telah sampai dulu, atau semuanya telah dibantal oleh ikan toman)
jadilah..
Ikan anak toman bukan target kami, lagi pun bukan dalam spec kitaorang, maka kami lepaskan balik ..lepas tu kami pancing balik...lepas tu kami lepas balik...bergitulah sampai kami dah naik boring..
Meor melepaskan salah sekor anak ikan toman...
Anak ikan toman dengan sepantas kilat melarikan diri...sambil meor otai menepuk tangan...hehhe

Dalam misi kami kali ini tiada sekor pun haruan yang kitaorang dapat..Misi gagal...

Dalam cerita diatas...ada satu benda kami terlupa bawa balik? kalau korang semua bijak bistari, apakah yang kami lupa bawa pulang? jeng2..

Bravodioskebasta..

8 ulasan:

  1. Assalamualaikum Laila

    toman pun sedap juga...he he

    cili padi terlupa kut...

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam atuk,

      emmmm jawapannya minggu depan baru bgtau..hehe

      Padam
  2. Tanpa NamaApril 13, 2012

    laila nk cili sekilo, buat sambal belacan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hhehe..bukan kan sekilo..dengan pokok2 boleh bagi..hehe..

      Padam
  3. Tanpa NamaJulai 19, 2013

    kat mane tempat ni ye..blh terang lebih detail lg x

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lombong kalau dari arena square batu gajah ke pengkalan selepas taman lembah permai (dekat taman baru)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...