Jumaat, 11 Mei 2012

Disebalik pokok pisang bergoyang...ada beberapa orang tengah ..jeng3X..

Angin bertiup mengoyangkan daun pokok pisang diatas, berdirinya seorang lelaki dewasa dan seorang budak memerhatikan sesuatu, kelihatan 3 orang didalam sungai sedang menyukat kedalaman sungai tersebut..kenapa ye??

Lihat gambar diatas..apa yang mereka lakukan? (kat dalam sungai bukan abang yang tengah menyapu tu.)

Kelihatan Brother joe (yang memegang plastic merah) sudah tidak sabar..
Rupa2 nya brother joe tidak sabar mengeluarkan jala. ..
Air sungai yang tenang membuat kan brother joe tidak sabar2 untuk terjun..
kan dah cakap, brother joe dah terjun bersama jala beliau..hehehe
Rupa2 nya, diaorang menjaring dan menjala..hehe
Lokasi kejadian ini berlaku di sungai kinta belakang desa pelancongan..dekat situ memang banyak ikan..tapi cuma ikan talapia dan ikan DBI..hehe

Ini lah hasil nya  setelah 2 jam operasi.
Boleh tahan hasil nya..
Apa lagi, time membahagikan ikan le,..1 untuk engkau, 2 untuk aku...(kata en meor)
Setelah dibahagikan..inilah hasil nya..
Che mat dengan riang sambil bersiul menyiang ikan talapia...

1 ulasan:

  1. Tanpa NamaMei 11, 2012

    waau talapiah...kalau ada salmon fffuuh

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...