iklan (RM30 sebulan) - dibuka untuk satu lagi tapak

Tempoh 18nov2013 - 18Dec2013, Info : Tempoh iklan 2may2013 - 2oct2013

Ahad, 29 Disember 2013

Apa!! Pasaran ikan haruan melambung tinggi!!!

Berikutan harga ikan haruan melambung tinggi dipasaran sehingga mencecah RM38.00 sekilo ( bagi yang hidup ), spesis ini telah menjadi buruan ramai dan populasi spesis ikan tersebut kian berkurangan. Baru-baru ini Syafik KPAS telah membuat pengesahan di sekitar Banting samaada populasi ikan ini kian merosot atau pun tidak. Berikut adalah temubual Admin Kpas dengan Syafik sebelum beliau pergi memancing Jeng!!

Admin KPAS : Dimanakah lokasi untuk pancing haruan ni?
 Syafik : blakang rumah ketua kampung iaitu Wak Solihun... *sambil jengok-jengok anak dara beliau he..he..he..

Admin KPAS: umpan apa biasa pakai sana?
Syafik : biasa guna umpan katak tiruan je

Admin KPAS : Pukui brapa start pancing?
Syafik : haruan biasa makan dalam pukul 3.00pm - 7.00pm.. udah le temubualnye.. x sabo nak mancing ni...

Port kali ini adalah lombong terbiar.. balingan demi balingan dan saksikanlah hasilnya....

Hasil pembukaan adalah haruan curuttt...tak padan dengan curut.. berani menghentam katak tiruan yang lebih besar...

Ha..yang ni bapak curut.. lebih besar dari rokok yang dihisap oleh syafik ha..ha..ha..

Ikan kedua tadi dah menyebabkan bahagian belakang katak terburai @ terbarai. apa boleh buat ni seko je katak tiruan yang dibawa oleh syafik... kayuh punya kayuh... tetiba meletop lagi kena sambar. tak sangka katak yang dah tak rupa katak kena hentam lagi.. rezeki.... lihat gambo.. sampai habis katak tiruan kena telan...

Hasil pancing pada hari tersebut. keseluruhan 6 ekor haruan.

Apa kata meor otai: 
Teman punya lagi beso he..he..he..


Update by Aizad KPAS

9 ulasan:

  1. Saiz hampir sama je? hehe..tak ade atuk haruan ke..yg pnting best layan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..yang penting best layan .. :)

      Padam
  2. aku mcm kenai je jad gambo yg ada polistren tu..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat-buat tak kenal la panjang he..he..he..

      Padam
  3. Aduh susah nak dpt haruan sekarng nie.. boleh bgtau port yg best kat KL nie hahaha.. :D

    BalasPadam
  4. 16 oktober 2015 .. adakah harga ruan hidup masin maintain boleh mencecah rm38 per kg ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 16 oktober 2015 .. adakah harga ruan hidup masih maintain boleh mencecah rm38 per kg ?

      Padam
  5. Sape nak ikan haruan blh contact saya. Haruan hidup area dungun, Terengganu. Wasap 0195202463.

    BalasPadam
  6. Sape nak ikan haruan blh contact saya. Haruan hidup area dungun, Terengganu. Wasap 0195202463.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...