iklan (RM30 sebulan) - dibuka untuk satu lagi tapak

Tempoh 18nov2013 - 18Dec2013, Info : Tempoh iklan 2may2013 - 2oct2013

Khamis, 1 April 2010

Kali ini ular sawa jadi tangkapan sham KPAS di lokasi sungai Bote belakang rumah wan leborr..31mar2010

Ini lah anak ular sawa yang berjaya ditangkap ketika ahli kpas sibuk memancing, boleh jugak dikatakan time tu semua orang tengah rancak....nasib baik bro sham kita dengan mata tajam beliau diwaktu malam dapat merasa kehadiran yang tak dijangka...syabas bro sham dan terima kasih..

kelihatan dalam kegelapan samar2 pak burn dan abg joi yang penuh ilmu didada sabar menanti...diaorang ni hanya berbekalkan sunlight di joran saja.lain takde..
Ubat nyamuk mesti bawa..ini paling penting kerana tanpa ubat nyamuk conform ramai main' tepuk amai2, belalang kupu2,tepuk adik pandai,nanti upah susu..'hhhaaa..sorry melalut le pulak..
kelihatan fong sai moi tengah setting..
Pak burn mengenakan umpan pada mata kail..( otai dan orang lama ni )
abg joi kita..biasa lah ..kalau dah malam tentulah gelap..conform terjadi nya silang kata, cuma teka aje tali sapa.
Paling cool malam tu pak burn le..tak byk ckp malam tu..
Kelihatan aslam tengah menongeng...hehe..
Ni dia hasil pertama dari group KPAS.."Masa dah tiba"kata pak burn memberi arahan..
Ya betul kata pak burn..tak sampai 1min pak burn cakap lanjut shrek pulak menaikkan target pertama kpas iaitu jinggo..
Apa..hang ingat hang sorang saja naik lanjut..nah ni aku pun dapat..
pirahh aslam ...nahh ambil hang..2 sekali..kata lanjut pulak
Diam lah hampa berdua..nah kami berdua dapat tak bising pun..hhaha ..kata fong sai moi dan abg joi..
apa korang bising2 ni..aku dah dapat 5 ekor tak bising pun...ni ha yang ke 6..apa macam?pak burn mencelah di tengah2 kebisingan..
hehehe aku dapat lagi....kata lanjut pulak
Nah aku bagi checkmate...lawang bro..lawang..
woit lanjut..checkmate apa kebenda nya..aku pun dapat..tapi anak aje..kata aslam pada lanjut
woit..udang lagi...
aku pun dapat juttt..
aku pun..
ni dia..dalam hampa dok seronok, hampa lupa, diwaktu malam di tepi sungai mcm2 boleh jadi kalau tak berhati-hati..nasib baik ada bro sham...anak ular sawa tengah otw balik rumah berjaya ditahan....
fong sai moi dengan ikan tilan...
ahemmm...pak burn memberi isyarat agar kami semua memberi perhatian pada beliau...rupanya beliau pun dapat ikan lawang..tp kecil aje..jadilah..

Diatas adalah sebahagian hasil pada malam itu....ok lah tu..mcm2 dapat..tilan batik pun ada, lawang pun ada, ikan tapah pun ada ( tp kecil aje ) kecuali 1 aje hasil tak tunjuk diatas iaitu anak ular sawa kerana sudah dilepas kan kembali..

ahli yang aktif malam itu ialah
pak burn
abg joi
bro sham
aslam
fong sai moi
eddie lanjut shrek



sekian liputan dari KPAS


note: woit...dengar cerita korang sweet sour ikan lawang tu..sampai hati korang tak call aku...

4 ulasan:

  1. Hati2 bro...ada anak mesti ada emak dia tu...tu la yang paling takut mancin malam ni... sang ular...

    BalasPadam
  2. betul tokan,kalau dah mancing tu bila dah seronok lupa semua nya..

    BalasPadam
  3. suka lah dengan blog ini, cerita nyata. Kapan nih u dan kawan kawan mancing ke indonesia? kita indonesia juga banyak ikan bro..

    BalasPadam
  4. terima kasih ramlan kerana sudi singgah..nanti ada rezeki kami akan tiba disana.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...