iklan (RM30 sebulan) - dibuka untuk satu lagi tapak

Tempoh 18nov2013 - 18Dec2013, Info : Tempoh iklan 2may2013 - 2oct2013

Selasa, 25 Januari 2011

Siakap sungai LOnG Part 2, KPAS pi pancing dpt eskod lagi dgn trafic...rasa mcm MB lak pulak..hehehe

Kali pertama pancing di kolam ni waktu malam.. hasilnye..kureng…. dan banyak ganguan daripada mereka yang menggunakan pelampung. Susah teman nak casting. Kali ni teman pi seorang diri pada waktu pagi ( member2 lain balik kampung ). Kajian telah dilakukan melalui laman - laman sosial (bukan facebook ye ) berkenaan masa pancing, umpan dan port yang terbaik untuk memancing di kolam ni.

Ha…. tengok nak pegi pancing pun kene eskod terharu rasenye.. he..he..he jangan mara abang polis gurau - gurau je. Abang – abang Polis ni membuat rondaan menjaga keselamatan negara..


Pemandangan di pagi hari kolam Sg Long. Terlihat mamat – mamat yang pancing pada shif malam masih belum balik lagi. Ajenye handhe.. xde rumah ke yop ha..ha..ha


Tebing kolam ni bersimen kene hati – hati kalo dapat ikan. Jangan sampai tali bergesel ngan simen nanti zaasss… putusss…

Ni dia hasilnya 2 ekoq, 1st yang sekilo lebih dan 2nd 3kg. Yang 1st guna umpan udang hidup, casting kat tepi sangko ikan. Nasib sempat tarik kalo tak leboh sangkut kat jaring sangko.

Siakap 2nd guna umpan isi udang je. Udang dah sold out. Lain kali datang kene beli awal standby banyak – banyak. Tak pasal – pasal bangla yang jaga kolam ni jadi jurugambo teman. Thanks baiya.. nanti geng – geng KPAS tak percaya lak takde gambo.. leh update dah laila ranking KPAS, siakap 3kg bagi yang lain semangat skit..ha..ha..ha..

Standard sukatan ikan, selipar saiz 8. lain kali nak bawak tali tape le..


Pelik tetapi ajenye beno, akhirnye ikan tersebut telah bertukar menjadi Siakap stim halia.. magickan..

Tempat : Sg Long, Selangor
Masa : 0800Hrs – 1100Hrs
Umpan : udang hidup / isi udang
Reel : Shimano Hyperloop
Rod : Fenwick Eagle GT
Tali : DAN 10lb / tangsi Berkley 30lb

Update by :Aizad KPAS

2 ulasan:

  1. wauuu seronoknya pi mancing...saya pun suka hobi nih masa dulu2...tp xd geng nak pi...tp tgk siakap masa stim halia tuh mak aiiii cedapnyer...besttttttttt :D

    BalasPadam
  2. udang hidup ado jual x ket sano
    berape masuk kolam tu ye sbb den nk poie lah sabtu ni n sahabat,sbb pertame kali nk poie kolam siakap ni,selame ni den mancing ket seo lion yo x taw plk ado kolam ket sg long

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...