iklan (RM30 sebulan) - dibuka untuk satu lagi tapak

Tempoh 18nov2013 - 18Dec2013, Info : Tempoh iklan 2may2013 - 2oct2013

Ahad, 19 Jun 2011

Trip Sedili 11.06.2011 & 12.06.2011 “Champion of Cencaru”

Truutt..truuut..trruutt..dalam update yang lepas bunyi ni bunyi enjin bot..tapi kali ini bunyi ini bukan dari bunyi enjin bot..TAPI BUNYI hand phone diantara Aizad KPAS dan Mizi KPAS (bunyi SMS)..SMS mereka seperti dibawah :

SMS (short massage service)
Mizi KPAS: Minggu ni ade trip p sedili lu mau ikut gua.
Aizad KPAS: Trip brape hari.
Mizi KPAS: 2 hari 1 malam.
Aizad KPAS: ON
Mizi KPAS: ok gua lock nama lu..
Aizad KPAS: Orait.


Pantang di petik ON saja..itulah dia Aizad KPAS.Tak kira dimana janji leh pancing. Trip kali ni menurut beliau untuk menambah pengalaman dan skil pancing laut dalam.. Tak dapat ikan pun tak pe.

Trip kali ni kami bertolak seawal jam 4 pagi (memang trend kat sini bertolak sebelum subuh). Nama tekong/tuan punye bot yang membawa kami adalah Pak Mat. Menurut member-member lain Pak Mat memang legand kat sini.


Gambar diatas menunjukkan antara peralatan yang dibawa dan terrrrbawa



Terima Kasih Semoga Jumpa Lagi...belum balik lagi, baru sampai


Bot yang membawa kami.Bot ini kelas B yang mana bot ini boleh p sampai Pulau Zaboanga dan bot ini pernah bersaing dengan bot kapten sotong dalam "pirates of the caribbean"..hehehe





Cam biase lah, bile bot dh gerak, sume SEDIH dan pening2 lalat. ..ada yang teringatkan kampung dan taman halaman, tak caya tengok tu bro baju biru mengesat air mata kerana sedih meninggalkan keluarga di kampung ..time ni tiada siapa berani p tegur..bukan apa, orang tengah sedih karang tak pasal2 kena panampor....ha..ha..ha.. (mata masuk air laut kot)




Boleh ke tali 8 paun ni tarik alu-alu nanti..(fikir bro baju belang)..yang sedih dibelakang tu nampak nya dah tenang tanpa sesiapa pun pujuk...mcm tu le..heheehe




Ni Dia ikan pertama pada pagi tersebut tenggiri sesat 8kg...nak tahu Kenape SESAT, kerana pastu xde naik tenggiri dah.. bayang pun x de....hehehee...




biasa le kalau ke laut dalam..bg yang biasa dan tak biasa kadang kala ia menguji kita...karang dah dapat ikan hilang le mabuk laut tu...




Bro, agak2 bile kite nak sampai ni? rasanya dah lama bot ni bergerak..bukan apa, takut karang terlepas ke indonesia, kalau dah sampai negara diaorang ni boleh lah singgah jumpa andriani marshanda di jakarta.bukan apa..nak ambil gambar dengan dia.minat giler..(setiap hari isnin hingga khamis jam 2ptg TV3.).hehhee...




meh test gunting perambut hang,tengok kuat x,




ni geng dari Johor, tengok pada air muka ..memang teserlah penuh pengalaman dalam bab memancing laut dalam ni...




menurut tekong area ni memang xde pulau




perghh...tengok tu Penn Internasional 2 speed.ni mesin tarik Layaran.. takut aku tengok. Mesin aku dok tarik rohu je, kata Aizad




happy birthday to you..sape pulak sambut hepi besday tengah2 laut ni (sebenar nya ini salah satu teknik belon untuk tenggiri)




ok2 ikat kuat2 sikit




unjam




Gerong Belang bro Daud




Meh sini aku gunting tali tu ngan gigi todak ni.




ok aku kira 1,2,3 kita terjun ye..




malas nak cakap la..asyik aku je dapat ikan....hahaha




eh.... kau tolong buka mata kail je la.ikan aku yang dapat




Gerong belang lagi




turn aku pulak, kata Mizi KPAS...creeettttttttt....besaq ni...creeetttttt...aduh ..ni tak tahan ni..ehh dia bunyi lagi..creetttttt




woi beso tu......aku rasa bukan ikan la..rasanya sangkut kt bawah bot ni..




bior beno tak naik-naik lagi....




laaaa..x le beso sangat....hehehe..suspenser je lebih..hehehe




saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada isteri saya yang memberi lesen untuk memancing...adinda, kanda dapat ikan....




tengok aku punye lagi beso...(ikan le bro)




mana dia ikan aku tadi,aku dah tanda dah..




inilah sebahagian hasil tangkapan trip kali ini. Menurut tekong hasil kurang kerana air mati dan tidak berarus....




SSSSsssSssss jangan bgtau kat orang lain, ikan ni sebenarnya bukan teman dapat...cuma nak tumpang bergambo tunjuk kat orang kampung teman..kasi gempaqqq..hehhee...




amacam..ni lagi gempaq..hehe




ni dia..proses pembahagian ikan...satu untuk engkau..2 untuk aku...1 lagi untuk engkau 3 untuk aku..hehehe




peralatan yang digunakan oleh Aizad KPAS









semua menanti bahagian masing2 yang dah tentu tukang bagi dapat lebih..hehehe..(jangan mare ye tukang bagi..gurau aje)




Ini lah T-shirt rasmi KPAS dipakai oleh Aizad...Bergaya,berjenama,unggul,.untuk tempahan leh call aidil KPAS 012 461 9034




Aizad KPAS bergambo dengan Geng Bara dan Geng Joran Bagus dari Johor.


ni dia no tekong,leh kal kalo berminat nak pancing kat sedili..servis memang Tip Top..




bergambo sebelum pulang




Permandangan Jeti sedili...lega rasa nya..ingat kan dah sampai ke filipino...hehe


dah hampir untuk melangkah ke darat...Jeti sedili


Geng KPAS ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Geng pancing dari Johor kerana menjemput kami memancing bersama. Deme ni memang sporting tak kedekut ilmu dan ikan he..he..he..

Update by Aizad KPAS
Tokok Tambah by laila KPAS....bravodiokebastaaa...







7 ulasan:

  1. wow bestnyer trip sedili...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq Tokan..(walau pun lambat balas..maklum lah sibuk memancing)hehehe

      Padam
  2. Tanpa NamaMei 20, 2013

    errrkkk..Repot trip ni best walaupun hasil trip tu tak la tebabom mana. Dari awal smpi abis aku sengih manjang. Orang tengok aku sengih kompom ingat aku biol.

    Pedulikkkkkk !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe...terima kasih bro..itulah salah satu matlamat kami...terhibur..

      Padam
  3. no hp tekong tak nmpk la

    BalasPadam
  4. salam bos, emailkan no tepon tekong bos. tq bos. noorazan@gmail.com

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...