iklan (RM30 sebulan) - dibuka untuk satu lagi tapak

Tempoh 18nov2013 - 18Dec2013, Info : Tempoh iklan 2may2013 - 2oct2013

Isnin, 4 Jun 2012

Akhirnya...Apa yang akhir nya?..

Pada update yang lepas...laila KPAS telah tewas kepada ini dua orang iaitu meor Otai dan adik fitri...sampai sekor ikan haruan pun tarak ..bukan kata nak sentap umpan ..nak cium umpan pun tak nak..aduhhhh (bukan bunyi jatuh tapi kecewa) 


Kita bermula dengan gambar diatas..meor otai tengah mencari mata kail..kerana itulah langkah pertama beliau..yang kedua pasang umpan..yang ketiga ...ehh jap..kalau nak cerita jenuh lah..nanti kita orang update satu cerita langkah2 nak pasang umpan dan memancing..hehe...
Kelihatan adik fitri ditempat bersejarah beliau bersama haruan terbesar pernah beliau dapat....
Nah ...kan dah kata...belum sempat meor otai mengenakan umpan ..sekor ikan haruan telah tewas ditangan laila kpas..hahaha...apa! tak cukup besar..tunggu jap lagi...

Nah sekor lagi telah naik saiz boleh dikatakan XL diketika meor otai baru nak baling umpan..hahhaa bergitu jugak adik fitri...hahaha
Operasi kami tergendala sebentar kerana hari hujan...diatas kelihatan meor otai kecewa belum dapat menewaskan laila kpas lagi..sabar...hehehe

Nampak hujan dah slow...sikit lagi boleh lah kut sambung bertarung..

Kerana hujan lebat tadi..air lombong telah naik dan melimpah sikit..
Meor otai kata kita ubah pot...kita orang ubah pot dalam 2km dari tempat kitaorang memancing..cuba tengok gambar diatas..sampai sangka di sebalik semak ni ada lombong..hehe rasa macam filem harry potter lak pulak..hehe....
gambar diatas meor otai tengah bad mood kerana belum dapat ikan lagi..hehehe

Gambar diatas bukan nak tunjuk meor otai, tapi cuba tengok latar belakang...wahhh...kalau kaki haruan tentu dah tahu ini salah satu lubuk haruan...
Adik fitri berjaya menaikkan sekor ikan ..tapi tak nak bergambar bersama ikan kerana beliau dapat kali ni kecil..
Diatas adalah gambar adik fitri dapat...

Ni ikan pertama meor Otai...hehehe
"kau gelak ye tadi laila pasal ikan yang aku dapat kecil..nahh yang ni macam mana? nak gelak ke...".kata meor otai seriuss.....( kalau korang banding kan ikan yang meor otai dapat dengan laila kpas dapat...sapa paling besar? kerana time tu kita orang memang tak bawa penimbang ) 

Diatas ikan meor otai dapat...
Didalam jaring adalah ikan laila kpas dapat.

Walau bagaimana pun ...laila kpas telah berjaya mencabar ikan yang meor otai dan adik fitri dapat pada update yang lepas..........nak tahu update lepas klik sini..http://www.clubkpas.blogspot.com/2012/05/ia-ke-fitri-dapat-ikan-besar-dari-meor.html





bravodiokebasta...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...